Chorak-e džegar-e morq

 

Ingredience:
 
300 g kuřecích jater
5 brambor
1 velká cibule
2 lžíce rajského protlaku
citronová šťáva dle chuti
koření: chilli, kari, pepř, sůl
 
 
Nakrájíme cibuli na plátky,
brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky (kostky)
Játra opláchneme, rozkrojíme na dva kusy.
Rozpálíme olej a osmahneme cibuli dozlatova, po té vyndáme
na stejný olej vložíme brambory a lehce osmahneme a také vyndáme
Játra posypeme kari a chilli, vhodíme na olej, chvíli smažíme, po té přidáme dvě lžíce rajského
protlaku rozmíchaného ve sklenici vody.
Přidáme osmaženou cibuli a brambory a vaříme asi deset minut, pokud není dost šťávy, ještě
podlejeme vodou
Nakonec přilejeme citronovou šťávu dle chuti, přidáme pepř a osolíme.
 
Podáváme buď s rýží nebo s chlebem.
 
játra