Džúdže kabab

Ingredience pro 4 osoby:

  • kuřecí maso 1 kg
  • panenský olivový olej, půl šálku
  • 2 velké cibule
  • 4 středně velká rajčata
  • sůl
  • černý pepř
  • šafrán, půl čajové lžičky (dle chuti)

 

Připravíme si marinádu: smícháme olivový olej, nastrouhanou cibuli, šafrán, sůl a černý pepř. Omyjeme a nakrájíme kuřecí maso na malé kousky, odstraníme kůži. Vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc v lednici. Něčím přikryjeme.

Druhý den kuřecí kousky napícháme na kovové jehlice. Stejně tak napíchneme na další vidlici celá rajčata. Potřeme marinádou. Opékáme na ohni 5-10 minut z každé strany. Můžeme i otáčet. Džúdže kebab můžeme připravit i v troubě na grilu. Servíruje se teplé s rýží nebo chlebem ze středního východu.