Džúdže kabab
Ingredience pro 4 osoby:
- kuřecí maso 1 kg
- panenský olivový olej, půl šálku
- 2 velké cibule
- 4 středně velká rajčata
- sůl
- černý pepř
- šafrán, půl čajové lžičky (dle chuti)
Připravíme si marinádu: smícháme olivový olej, nastrouhanou cibuli, šafrán, sůl a černý pepř. Omyjeme a nakrájíme kuřecí maso na malé kousky, odstraníme kůži. Vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc v lednici. Něčím přikryjeme.
Druhý den kuřecí kousky napícháme na kovové jehlice. Stejně tak napíchneme na další vidlici celá rajčata. Potřeme marinádou. Opékáme na ohni 5-10 minut z každé strany. Můžeme i otáčet. Džúdže kebab můžeme připravit i v troubě na grilu. Servíruje se teplé s rýží nebo chlebem ze středního východu.