Kabab kubide

Ingredience pro 4 osoby:

 

  • 500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa
  • 2 velké cibule (nastrouhat)
  • 1 velké vejce
  • 4 středně velká rajčata
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce somaqu (podle chuti)

 

Smíchejte maso, cibuli, vejce, sůl a pepř a přes noc nechte uležet v lednici (nebo stačí i pár hodin).

Hmotou pak obalte dlouhou kovovou vidlici a řádné uhlaďte, aby maso nespadlo. Na další vidlici napíchněte rajčata. Po té opékejte na žhavém uhlí z každé strany asi pět minut. Můžete i otáčet. Pokud nemáte možnost opékat na ohni, můžete maso zabalit do alobalu a vložit na gril do trouby na vysokou teplotu. Trouba by měla být předehřátá a kabab položte co nejvýš ke zdroji tepla.

Maso posypeme speciálním kořením somaq a na talíř přidáme ogrilované rajče. Podáváme s rýží nebo chlebem ze střednícho východu.