Kabab kubide
Ingredience pro 4 osoby:
- 500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa
- 2 velké cibule (nastrouhat)
- 1 velké vejce
- 4 středně velká rajčata
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 lžíce somaqu (podle chuti)
Smíchejte maso, cibuli, vejce, sůl a pepř a přes noc nechte uležet v lednici (nebo stačí i pár hodin).
Hmotou pak obalte dlouhou kovovou vidlici a řádné uhlaďte, aby maso nespadlo. Na další vidlici napíchněte rajčata. Po té opékejte na žhavém uhlí z každé strany asi pět minut. Můžete i otáčet. Pokud nemáte možnost opékat na ohni, můžete maso zabalit do alobalu a vložit na gril do trouby na vysokou teplotu. Trouba by měla být předehřátá a kabab položte co nejvýš ke zdroji tepla.
Maso posypeme speciálním kořením somaq a na talíř přidáme ogrilované rajče. Podáváme s rýží nebo chlebem ze střednícho východu.