- 350 g hovězího nebo skopového masa
- 1 velká cibule
- 4 mrkve
- 400 g brambor
- 2 lžíce rajského protlaku
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
- půl lžičky kari
- paprika mletá půl lžičky
- olej
Příprava:
Rozkrojíme cibuli napůl a po té na plátky. Rozehřejeme olej a vhodíme cibuli. Necháme ji usmažit dozlatova. Po té přidáme na kostky nakrájené maso a promícháme s cibulí. Necháme maso pustit šťávu a když je šedé, zalijeme převařenou vodou a vaříme asi hodinu. Po hodině přidáme do vývaru na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájené oloupané brambory. Dále pak přidáme asi dvě lžíce rajského protlaku, pepř, kari, papriku, sůl a vaříme asi dvacet minut, až jsou brambory, mrkev i maso měkké. Asi deset minut před koncem pro zlepšení chuti můžeme do sósu přidat nakrájenou papriku a přilít dle chuti citronovou šťávu .