Mirza qasemi

 

Ingredience:

  • 1 větší cibule
  • 3 lilky
  • 3 větší rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • provensálké koření

 

Lilek dáme asi na 45 minut do trouby nebo do mikrovlnky, aby byl úplně měkký. Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Ke konci přidáme na drobné kousíčky nakrájený česnek. Když je vše dostatečně osmahlé, vyndáme z pánve. Uvařený a vychladlý lilek oloupeme a rozmačkáme na kaši. Rajčata nakrájíme na menší kostky a vložíme na pánev. Chvíli smažíme do měkka, po té přidáme rozmačkaný lilek a osmahnutou cibuli s česnekem. Dostatečně osolíme, opepříme a přidáme dle chuti provensálské koření. Všechno dobře promícháme. Jíme s chlebem.