Tas-kabab

Ingredience:

  • 350 g hovězího nebo skopového masa
  • 1 velká cibule
  • 4 mrkve
  • 400 g brambor
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • půl lžičky kari
  • paprika mletá půl lžičky
  • olej

Příprava:

Rozkrojíme cibuli napůl a po té na plátky. Rozehřejeme olej a vhodíme cibuli. Necháme ji usmažit dozlatova. Po té přidáme na kostky nakrájené maso a promícháme s cibulí. Necháme maso pustit šťávu a když je šedé, zalijeme převařenou vodou a vaříme asi hodinu. Po hodině přidáme do vývaru na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájené oloupané brambory. Dále pak přidáme asi dvě lžíce rajského protlaku, pepř, kari, papriku, sůl a vaříme asi dvacet minut,  až jsou brambory, mrkev i maso měkké. Asi deset minut před koncem pro zlepšení chuti můžeme do sósu přidat nakrájenou papriku a přilít dle chuti citronovou šťávu .