Kotlet - směs mletého masa s bramborem

 

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g brambor
  • 2 středně velké cibule
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1 rajče
  • 100 g petržele
  • Čili
  • Kari
  • Kmín
  • Paprika
  • Pepř
  • Sůl
  • Chléb barbari nebo tortila

 

Nastrouháme cibuli a odlijeme přebytečnou šťávu. Oloupeme brambory, uvaříme do měkka. Po té rozmačkáme a smícháme s masem. Přidáme cibuli a postupně jedno vejce, promícháme potom přidáme druhé vejce a pokud se hmota zdá moc tuhá, přidáme i třetí. Pak přidáme rozdrcený česnek a koření čili, kari, papriku, mletý kmín, pepř a sůl. Když je hmota hotová, uděláme z ní středně velké kuličky, které zmáčkneme na placku jako karbanátky. Lehce obalíme ve strouhance a opekáme na rozpáleném oleji do hněda.

Jako přílohu si nakrájíme rajče na plátky, několik větviček čerstvé petržele a chléb barbari nebo tortilu, která se běžně prodává v českých obchodech.