Kotlet - směs mletého masa s bramborem
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g brambor
- 2 středně velké cibule
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 rajče
- 100 g petržele
- Čili
- Kari
- Kmín
- Paprika
- Pepř
- Sůl
- Chléb barbari nebo tortila
Nastrouháme cibuli a odlijeme přebytečnou šťávu. Oloupeme brambory, uvaříme do měkka. Po té rozmačkáme a smícháme s masem. Přidáme cibuli a postupně jedno vejce, promícháme potom přidáme druhé vejce a pokud se hmota zdá moc tuhá, přidáme i třetí. Pak přidáme rozdrcený česnek a koření čili, kari, papriku, mletý kmín, pepř a sůl. Když je hmota hotová, uděláme z ní středně velké kuličky, které zmáčkneme na placku jako karbanátky. Lehce obalíme ve strouhance a opekáme na rozpáleném oleji do hněda.
Jako přílohu si nakrájíme rajče na plátky, několik větviček čerstvé petržele a chléb barbari nebo tortilu, která se běžně prodává v českých obchodech.